Societat Instructiva Musical de Real de Gandia

Un grup de joves músics del Real de Gandia, l'any 2004 es reuniren amb les persones que mes endavant s'organitzaren en la primera Junta Directiva de la Societat Instructiva Musical de Real de Gandia per a demanar-los la formació d'una Societat Musical que desenvoluparà activitats musicals i culturals. Aquesta inquietud va ser valorada positivament i s'acordà iniciar gestions per a fer-ho possible.

La nostra Societat Musical es una Institució Cultural molt arrelada en el poble i que, cada vegada mes, acull joves i no tan joves amb inquietuds musicals.

La Societat es, si mes no, una de les mes apreciades al nostre poble, i la seua activitat musical està basada principalment en la preparació musical de la Banda i actuacions en concerts, festivals i animació a les festes de gran part de la Comunitat Valenciana.

La majoria dels músics han rebut la seua primera formació a l'escola anomenada 'Mestre Gea' de Real de Gandia, en honor a l'il·lustre músic En Josep Gea Bañuls. Aquesta escola te la qualificació d'escola reconeguda per la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència i, per la qualitat del seu professorat i condicions d'aprenentatge, esdevé una escola coneguda a tota la Safor, i a la que acudeixen a cursar estudis de música alumnes dels pobles de la comarca i molta gent que en la maduresa, troben a faltar el cultiu de la seua afició per la música. La formació musical de la majoria dels nostres músics ha continuat al Conservatori Josep Climent d'Oliva, comptant amb músics que completen el seu ensenyament superior de música al Conservatori de València.

La Banda de la nostra Societat participa activament a les festes de pobles de la Comunitat Valenciana, Falles, Moros i Cristians, Festes Patronals, Festes de Particulars i tot un conjunt d'activitats festeres. Fora del aspecte purament musical, el grup organitza altres activitats culturals i esportives, com exemple, el viatge organitzat per a visitar Granada i diversos intercanvis amb bandes d'altres Societats Musicals.

Aquesta Banda, formada per 35 músics de les diferents especialitats instrumentals, centra la major part del seu temps a la preparació dels seus components per a l'aprenentatge d'obres simfòniques, pas-dobles, bandes sonores i altres composicions musicals per a la realització d'activitats de tipus educatiu-culturals (concerts, festivals, certàmens, etc.) a Real de Gandia i altres poblacions. Cal destacar la organització des de l'any 2008 del Festival de Bandes que es celebra al Real de Gandia, coincidint amb la proximitat de les Festes Patronals, amb la col·laboració de l'Ajuntament del Real de Gandia. La resta de l'activitat de la Banda suposa la realització d'un concert per a celebrar la Festa de Santa Cecília, un concert per Nadal, un concert de Primavera i la col·laboració amb una altra Banda de la Comarca en Festivals d'altres poblacions. També es desenvolupen activitats musicals de carrer, contractades per la Comissió Local de Festes. Entre d'altres, la nostra banda de música te l'honor de participar com a banda oficial de la Filà Berberiscos d'Alcoi.

El nostre objectiu actual es ampliar la formació musical dels seus components i donar-nos a conèixer com a bons músics. Actualment, contem amb la Direcció d'en Tomás Espí Canet que ha donat un impuls a la qualitat i quantitat del nostre repertori musical.


grup rebuig
©2009 Filà Berberiscos